Xiaomi прекратява поддръжката за още 10 моделаxiaomi 10

С изявлението, което направи днес, Xiaomi обяви, че е спряла поддръжката за още 10 модела. Ето ги тези устройства!

Китайският производител на смартфони Xiaomi актуализира своя списък за края на поддръжката (EOS), като добави още 10 устройства, включително сериите Redmi Note 7, Redmi 7 и Mi Pad 4. Тези устройства вече няма да получават актуализации на софтуер или фърмуер (включително актуализации за защита).

Прочети Още: Нова функция за проверка идва в Whatsapp

Всички телефони в списъка бяха пуснати за първи път през 2019 г., докато таблетите бяха пуснати на пазара през 2018 г. Въпреки че всички устройства получиха актуализацията на Android 10, те не получиха актуализацията на MIUI 13 OS, пусната по-рано тази година. Политиката за поддръжка на продукти на Xiaomi гласи, че компанията има за цел да предоставя непрекъснати актуализации на сигурността за смартфони, покриващи марките Xiaomi, Redmi и Poco. Актуализациите на защитата обикновено съдържат най-новите корекции за защита, корекции на уязвимости и други подобрения на сигурността.

Xiaomi обикновено поддържа актуализации за сигурност най-малко две години след първото пускане на конкретен модел устройство. Дори се вижда, че поддържа актуализации на сигурността в продължение на три или повече години за някои модели. Xiaomi също така казва, че няма да отговори на доклади за уязвимости в сигурността за устройства, които са получили EOS, край на поддръжката.xiaomi 10

Въпреки това Xiaomi също така казва, че ако бъде открита много сериозна уязвимост, тя може да осигури необходимите корекции на сигурността на устройството, дори ако устройството вече не се поддържа. Компанията също така редовно публикува и актуализира списъка с продукти на EOS, към който клиентите могат да се обърнат, за да видят дали техните смартфони могат да получат актуализации за сигурност.

10-те модела, които току-що се присъединиха към списъка Край на поддръжката, който вече достигна 70, са както следва:

10 нови модела, които Xiaomi спря да поддържа

 • Redmi K20
 • Redmi Note 7
 • Redmi Note 7S
 • Redmi Note 7 Pro
 • Redmi 7
 • Redmi Y3
 • MiPad 4
 • MiPad 4 Plus
 • Mi Play
 • Mi 9 SE

Подобни публикации

 1. Vivo X Fold 3 идва с Mac интеграция!
 2. Характеристикa на Samsung Galaxy Z Fold 6
 3. Характеристики и цена на OnePlus Watch 2
 4. Телефонът се изключва с пълна батерия
 5. Как да добавя приложения за Android към Windows 11?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.