Изкуственият интелект вече е в света на музиката: AI за стабилностstability ai

Изкуственият интелект вече е в света на музиката: AI за стабилност

Изкуственият интелект вече съществува във всяка област. Сега той започна да създава огромна революция в музикалната индустрия. Ето AI за стабилност и неговите функции! Преди година Stability AI, базираният в Лондон стартъп, който стои зад модела Stable Diffusion за генериране на изображения с отворен код, тихомълком пусна Dance Diffusion, модел, който може да създава песни и звукови ефекти с текстово описание и звукови ефекти на споменатите песни.

Това беше първият опит на Stability AI за генериране на аудио. Но за около година след обявяването на Dance Diffusion, всичко беше тихо по отношение на плодотворния аудио фронт. Harmonai, която финансира създаването на модела, спря да актуализира Dance Diffusion миналата година.

Сега, под натиск от страна на инвеститорите да преобразуват повече от 100 милиона долара капитал в генериращи приходи продукти, Stability основно се преориентира към аудиото.

Пълната библиотека на Stability AI

Беше пуснат Stable Audio, за който Stability твърди, че е първият инструмент, способен да създава „висококачествена“ 44,1 kHz музика, използвайки техника, наречена латентна дифузия. Песните, произведени от Stable Audio, са с постоянна дължина. Други AI модели произвеждат дълги песни. Но песните бързо се превръщат в случаен, дисонансен шум. Тайната е тайната техника на размножаване.

Поддържайки стабилно аудио, моделът се научава как постепенно да премахва шума от първоначална песен, състояща се почти изцяло от шум, като постепенно я приближава до текстовото описание. Освен това Stable Audio може да емулира звука на преминаваща кола или соло на барабани.

Stability AI си партнира с комерсиалната музикална библиотека AudioSparx за обучение на Stable Audio; тази библиотека предоставя обща колекция от около 800 000 песни от своя каталог на предимно независими изпълнители.

Клиентите на Stability AI, които плащат $11,99 на месец за Pro ниво на Stable Audio, могат да създават 500 комерсиализирани песни на месец с дължина до 90 секунди. Потребителите на безплатно ниво са ограничени до 20 некомерсиализирани песни с дължина 20 секунди на месец.

Потребителите, които искат да използват генерирана от AI музика от Stable Audio в приложения, софтуер или уебсайтове с повече от 100 000 активни потребители месечно, трябва да се регистрират за корпоративен план.

Подобни публикации

  1. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  2. Asus Rog съюзник
  3. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  4. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?
  5. Как се прави грис

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.