Методи за защита срещу нападения от социални инженерни атаки

Социалният инженеринг е вид номер на доверие, при който нападателите, които получават доверието на жертвата, печелят информация или пари. Използвайки тези техники, можете да научите вашите идентификационни данни и телефонни номера чрез електронна поща и да получите достъп до всичко, свързано с вас.

Няма точен начин да спрете социалните инженери ; Има редица предпазни мерки, които винаги трябва да имате предвид, за да не допуснете сериозни нива на такива атаки. Най-добрата ви защита трябва да бъде знанието и бдителността.socialni injineri ataki

Физически атаки

Нападенията върху компаниите се увеличиха толкова напоследък, че повечето компании сега повишават информираността на служителите си срещу физически атаки.Тази атака се основава на човешката доброта. Служителите на компанията понякога могат да осуети доверието на служителите в най-високите позиции на компанията. Тези служители държат вратата отворена за другите.

При този метод, който се използва за получаване на информация за компанията, се събират елементи, които могат да бъдат използвани срещу компанията, като фактури или извлечения от кредитни карти. За да избегнете това, най-доброто, което можете да направите, е да унищожите всички материали, съдържащи информация за компанията.

Това важи и за цифровите данни . Следователно старите твърди дискове трябва да бъдат физически унищожени. Не трябва да забравяте, че информацията, която крадец ще получи от тази атака, може да бъде използвана дори при атаките месеци или години след събитието.

Психологически атаки

Почти всички атаки на социалния инженеринг са психологически по дефиниция, но някои атаки са чисто психологически, за разлика от предишни предлози, които изискват знания. Защитата от подобни атаки вече е основен приоритет за много компании. Това обучение изисква внимание и мислене като предимно агресивно.

Повечето компании се опитват да обучат всеки персонал независимо от нивото, защото повечето атаки започват от охраната на вратата.

Докато атаките по имейл и незабавни съобщения са по-чести, атаките по социален инженеринг по телефона все още са реална заплаха. Най -простият начин да избегнете тази атака е да прекратите разговора, когато подозирате.

Възможно е вашата банка да ви се обади, но те рядко изискват директно вашата парола или друга информация. Когато провеждате такова обаждане, поискайте телефонния номер на банката. Проверете отново и се обадете отново. Този процес може да отнеме до пет минути, но трябва да направите това, за да гарантирате, че личната ви информация е безопасна.

Малко вероятно е някоя охранителна компания да ви се обади, за да ви предупреди за проблеми на вашия компютър. Приемете всички обаждания като измама, приближете се до заподозрения, не правете компромиси и купувайте това, което продават.

Доверието е основната тактика на социалния инженер.Той е винаги достъпен за достъп до поверителна информация и много чувствителни данни на компанията.

Подобни публикации

  1. Идва ограничение на историите в Instagram
  2. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  3. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда
  4. Първи поглед към функцията за редактиране на туит в Twitter
  5. Какво е YouTube Premium? Характеристики и цена

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.